Ett team, olika talanger.

Stress och utbrändhet är individuella utmaningar. Vi vill reducera utbrändhet – för alltid – genom att prata om det öppet, baserat på riktig forskning.

ambitionprofile logo mark color rgb

Part rebel, part thinkers

ambitionprofile logo mark color rgb

Manifest.

Vad gör du när du inser att alla företag i världen försöker tackla ett problem på fel sätt? Om du också är lite rebellisk, kommer du naturligt att höja rösten emot alla som påstår sig ha tjänster och ”Big Five tester” som ska motverka utbrändhet på arbetsplatsen – för det är bullsh**. Inga Big five tester i hela världen kan ge långsiktiga lösningar på utbrändhet.

Vi vill få ett stopp på den här dumheten för att vi genuint vill att alla människor; vi, du, dina anställda, din dotter, ja alla förtjänar att få må bra på sin arbetsplats.

Vi är som den utmanande technörden i Silicon Valley, som precis insett att vi uppfunnit ett helt nytt sätt att kartlägga stress på, som säger mer än vad alla andra tester runt oss kan. Vår forskning visar att vi tänkt rätt och därför kommer vi aldrig att kunna vara tysta.

Sanningen är att konversationen kring stress som är vårt största folkhälsoproblem, förs på helt fel sätt. Därför har även de så kallade “lösningarna”, utvecklats på fel premisser. 

Vår forskning säger oss att risken för utbrändhet är direkt kopplad till våra personlighetstyper. Och tänker man på det, är det inte så konstigt. Vi har ju alla olika sätt att hantera saker på. Det är därför gratis massage på kontoret, eller fruktkorgar, inte kan lösa några stressproblem på jobbet. Men om du som ledare förstår hur människor inom din organisation fungerar på djupet, vad som driver och motiverar dem, skulle du förstå källan till deras stress och på så sätt kunna motverka utbrändhet. 
Det finns alltså en individuell skillnad i vår förmåga att hantera stress. Och Ambitionprofile kan kartlägga den.

Självklart är utbrändhet en kombination av både interna och externa faktorer. Men vi missar helheten om vi inte för samtalet på rätt sätt.

Det här är varför “bry dig inte om The Big Five” har blivit ett av våra favorituttryck. Det är först när vi vågar ha en ärlig konversation om utbrändhet och stress som vi kan skapa en inkluderande, förstående och kreativ arbetsplats för utveckling, från ledarnivå till receptionen. 

Vi gör det här för att få människor att må bra i alla aspekter av livet, gör det du också!